Благодаря на Бойко Борисов, благодаря и на много от членовете на отбора, с които заставаме в изборите, на членовете на партия ГЕРБ, които ми гласуват доверие да застана като кандидат за кмет на Пловдив. Аз съм вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо и преди години обикаляхме залите в чужбина за първенства. Тогава не можехме да приемем домакинство. Откакто ГЕРБ е на власт във всеки областен град има спортна зала. Това коментира кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров по време на пресконференция, предаде репортер на "Фокус". 

"Като районен кмет опитах да реша много от проблемите на район "Тракия", които не зависеха от мен, сега има притеснение у тракийци, но предполагам, че сега ще имам по-голяма възможност да реша проблемите и да спечелим доверието на пловдивчани, да подредим града, да го спечелим.", допълни Костадин Димитров.

Борисов определи Димитров като тих и спокоен човек, което на днешно време е достойнство: "Бавно и полека ГЕРБ сменя поколенията", посочи Борисов относно новите имена сред кандидатите. Той коментира, че ГЕРБ ще подкрепи ПП-ДБ на балотаж, ако битката не е между кандидатите на ГЕРБ и ПП/ДБ.

Лидерът на ГЕРБ похвали и работата на пловдивската структура на партията и заяви, че Пловдив му е любим град. Той похвали и управлението на "Тракия" и конкретизира, че кандидатите ще бъдат сред пловдивчани и така ще водят кампанията.

"Нов мост, Околовръстно шосе и дострояване на стадионите," обеща Бойко Борисов за пловдивчани.

Той заяви, че се е забавил с обявяването на кандидата за кмет, тъй като до последно е търсил дали няма да изскочи и по-добър кандидат. Той сподели, че е получил много обаждания от знакови лица на Пловдив като Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, които са се застъпили за номинацията на Костадин Димитров.

Бойко Борисов припомни успехите, които Пловдив е постигнал по време на управлението на ГЕРБ - зала Колодрума, стадионите, околовръстното, Асеновградско шосе и много други.

Лидерът на ГЕРБ отказа да назове кандидатурата за кмет на София.