Кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ – СДС във Варна, заедно с Емил Радев - кандидат за евродепутат, проведоха среща с членове и симпатизанти на партията в район "Владислав Варненчик“, по покана на председателя на Градската структура на ПП ГЕРБ – Варна Николай Костадинов.

"Пред България има много предизвикателства, затова ГЕРБ залага в листите си на подготвени хора, които да работят ефективно още от първия ден на следващия мандат. Предстои да се преборим страната ни да заеме своето достойно място като пълноправен член на сухопътния Шенген и еврозоната. Изключително важно е да се състави стабилно проевропейско правителство, което да навакса огромното изоставане по европейските програми, така че осигурените евросредства отново да достигат до българските граждани и бизнеса, до общините“, коментира варненският евродепутат и кандидат за нов мандат Емил Радев.

Водачът на листата с представители за Народното събрание благодари на хората от структурите на ГЕРБ, които са силно мобилизирани за поредна победа, въпреки системните атаки и клевети, на които партията бе подложена. "Силно се надявам, че предстоящите избори ще ни дадат възможност да спечелим убедително, за да успеем да сформираме стабилно дългосрочно правителство“, заяви пред аудиторията Даниел Митов - зам.-председател на ГЕРБ и успешен външен министър в два кабинета.

"Нагледахме се на експерименти, трябва да ги приключим и да се върнем към изконните си принципи“, добави той като отбеляза факта, че през трите години управление на ПП/ДБ, България върви назад. "Успяха да се спънат на равното, успяха да направят така, че хората в центъра на София да им се ядосат - създадоха проблем там, където го няма. Така управляват и държавата, нямат връзка вече дори със собствените си избиратели“, подчерта Митов.

"ГЕРБ има екип от експерти и работи за стабилност, спокойствие и грижа за всички сектори в държавата. От изборния резултат зависи следващото управление, а нашата цел е съставянето на отговорно правителство, което да възстанови реда и финансовата дисциплина“, категоричен бе бившият спортен министър Красен Кралев, който е втори в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ-СДС. Той изтъкна, че евроизборите са също толкова важни, колкото и националните. "Искаме ГЕРБ да вкара колкото се може повече представители в Европейския парламент, защото това ще бъде мощен знак пред партньорите ни в ЕС как ще се развива държавата ни“, допълни Кралев, като изказа благодарност към членовете и симпатизантите на партията – "ГЕРБ издържа благодарение на вас. Благодарение на това, че вие, като гръбнак на партията, не се огънахте“.

Председателят на Градската структура на ПП ГЕРБ – Варна и кмет на район "Владислав Варненчик“ обрисува накратко случващото се на местна почва. "Виждаме какво се случва във Варна – нищо. Ако вземем район "Владислав Варненчик“ като представителна извадка, сегашната администрация не може да довърши започнатото от нас. За текущ ремонт, който се случва в Първи микрорайон не може де бъде подготвена необходимата документация за промяна по време на строителство. Ремонтът трябваше да приключи през м. ноември миналата година, вече сме месец май, фирмата стои без надзор, незнайно защо. Проектирани са доста обекти във Варна, като във "Владислав Варненчик" има поне четири улици с проведени процедури и осигурено финансиране, една от които главна, необходимо е едно единствено възлагателно писмо към фирмата изпълнител и това не могат да направят. Това е навсякъде!“, подчерта Николай Костадинов, който представи всички кандидати във варненската листа за националния парламент и декларира решимостта на партийната организация за убедителна изборна победа с номер 22 в бюлетината за Стабилна България в сигурна Европа.