Кандидатите от ГЕРБ-СДС проведоха среща с жители на Яхиново, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Кюстендил. Държавата забрави, че има села и хора живеят в тях. За една година и половина пирон не се е забил в страната! Строителство, ремонти, детски градини, пътища - нищо! С тези думи жители на едно от най-големите села в Дупнишко и цялата област - Яхиново, посрещнаха водача на листата на ГЕРБ - СДС и бивш министър на МВР Христо Терзийски, заедно с кандидатите за народни представители Радослава Чеканска и Даниел Александров. На предизборната среща присъстваха още кметът инж. Методи Чимев, зам.-кметът Крум Милев и съветникът Георги Наумов.

“Всеки усеща по ежедневните си разходите какво се случва в страната през последната година. Видя се, че тези, които ни управляваха до момента, са неспособни да решават проблемите на хората. Времената са тежки, затова е важно на 2 октомври да бъдат подкрепени кандидати, които са доказали, че могат да извадят България от задълбочаващата се криза. Времето за експерименти свърши!", категоричен бе Христо Терзийски.

Кметът инж. Методи Чимев се обърна към жителите на дупнишкото село с думите: “Всеки прави своя избор - не за мен, не за Ицо, Дани или Ради, а за вас! Правите избора само и еди news pic 2
© ПП ГЕРБ Кюстендил
нствено за себе си и за вашите деца. Едно нещо мога да ви кажа със сигурност: тези хора, с които съм тук, са хора, които могат и със сигурност, при добър резултат, ще променят ситуацията. Молбата ми е на 2-ри да отидете да гласувате."

Вторият в листата Даниел Александров коментира: “Аз избрах да бъда част от голямото семейство на ГЕРБ. И съм щастлив със своя избор, защото до себе си винаги усещам опита на хора като Христо Терзийски. Усещам, че не съм сам, че имам колектив и опора. Дори младостта ми да ме подведе, винаги има някой, който ще ми даде правилния съвет. ГЕРБ е най-голямата политическа сила в България, а не група от хора, които са дошли тук за малко и набързо, които не знаят къде е Яхиново и какви са проблемите на хората. Ние сме тук, за да запазим държавата си, да спрем хаоса и да спасим България."

Радослава Чеканска, която е под номер 4 в листата на ГЕРБ - СДС, бе категорична, че когато човек иска да упражнява една професия, иска да заема даден пост, трябва да бъде добре подготвен и да има нужните компетенции. “Всички виждаме последствията от хора, които не бяха подготвени да управляват държавата. Само преди около година и половина, когато имаше работещи министри, кме
© ПП ГЕРБ Кюстендил
товете и местната власт знаеха къде да отидат и да поискат подкрепа и финансиране. А сега е пълен хаос! Как ще се отопляваме зимата?! Как ще се обслужват училищата и детските градини?! Оздравително е да има промени, но трябва да знаеш какво правиш", посочи Чеканска.

По време на неформалната среща жители на Яхиново също споделиха своите притеснения от ситуацията в държавата. 33-годишният Васил, който живее и работи в родното си място, коментира, че неговите познати и приятели вземат по 800 лв. на месец, а един тон пелети в момента е около 900 лв.

“И тук не става въпрос само за пелетите. На каквото и да се отопляваш вече всичко е безумно скъпо!", коментира младият човек. “Ако не работиш на няколко места и през почивните дни не се занимаваш с нещо странично, не можеш да свържеш двата края", бяха част от коментарите на други млади хора. “Кафетата са празни вече, преди се пълнеха и не можехме да си намерим места, а сега няма никой", отбелязаха те.

По-възрастните жители на селото също са отчаяни от ситуацията в страната. 80-годишният дядо Георги заяви: “Народът е отвратен, докараха ни до там да не можем да си купим хляба!" А млада майка на две деца обясни, че тази година подготовката на малчуганите за училище и детска градина е излязла в пъти по-скъпа за сравнение с миналата година.