Кандидат-депутат от Кюстендил се отказа, после поиска да се върне в листата, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. В Районната избирателна комисия – Кюстендил е получено заявление, подадено лично от един от кандидатите за народни представители, поставен под №2 във вече регистрирана кандидат-депутатска листа. Комисията е разгледала заявлението и е излязла със свое решение, а именно за заличаване на кандидата.

Два дни по-късно същият кандидат е подал ново заявление, чрез което посочва, че се отказва от първото си, а именно да бъде заличен от листата на партията.

Членовете на Районната избирателна комисия са констатирали, че със свое решение са заличили регистрацията на кандидата от листата, анулирали са и издаденото му удостоверение. Решението е обявено на таблото на Районна избирателна комисия в десети изборен район Кюстендилски и на сайта на комисията и то  е било висящо и не е влязло в сила.

Заявителят не е изгубил възможността с оглед посочените от него причините за заличаването му да обжалва пред Централната избирателна комисия.

Във второто решение на РИК по случая се казва: "Намира, че настоящето заявление е недопустимо, като подадено срещу неподходящ по произнасяне акт и не би могло да бъде разгледано и обсъдено от РИК Кюстендил“. Второто заявление остава без разглеждане, а решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия.

Венцеслав ИЛЧЕВ