В навечерието на Коледа, старозагорският омбудсман Надежда Чакърова предаде лично подаръците, събрани по време на кампанията "Чудната елха“. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Община Стара Загора.  Над 250 комплекта за рисуване и моделиране, за арт терапия, образователни и сензорни игри на центрове ще бъдат в подкрепа на центровете, които работят с деца с увреждания на територията на общината.

"Инициативата за поредна година премина изключително успешно. Това стана възможно благодарение на обединението на много хора, които допринесоха с даренията си за детските усмивки. Освен материалите, предадох днес цялата тази любов, а децата отвърнаха със същото. Старозагорци са хора със сърце и го доказахме отново. Надявам се, че ще превърнем инициативата "Чудната елха“ в устойчива традиция, защото тя е пример за деца, които помагат на деца. Пожелавам на всички здрава и мирна Коледа и Нова Година“, сподели Надежда Чакърова.

В кампанията участваха младите омбудсмани, деца, родители и учители от ДГ 66 "Детски рай", Второ ОУ "П. Р. Славейков", СУ "Христо Ботев", ОУ "Кирил Христов", СУ "Иван Вазов", СУ "Максим Горки", 9ОУ "Веселин Ханчев", фирми и съпричастни граждани.

Рени АТАНАСОВА