Вдъхновени от прекрасната инициатива даряваща живот и здраве на децата - "Капачки за бъдеще", много кюстендилци се включиха в поредната акция, предаде репортер на "Фокус“. Този път кампанията беше разделена на две – "Капачки за Бъдеще" и "Рециклиране за Бъдеще".

Събраните капачки и алуминиеви кенчета ще отидат в подкрепа на кампанията "Капачки за бъдеще“, а целта е да се осигури петата, специализирана по всички стандарти, детска неонатална линейка, която ще обслужва няколко области.

Събраните пластмасови бутилки, пластмаси годни за рециклиране и стъкло, ще бъдат в подкрепа на "Клуб за Бъдеще“ – Кюстендил. Със събраните средства ще бъдат осигурени повече съоръжения за разделно събиране на отпадъци за града, в това число и съоръжения за събиране на капачки.

"В Кюстендил това е четвърта кампания. Идеята е да купим, да направим нещо – за децата, за обществото, за хората. По-важната идея е да не замърсяваме природата. Много се радвам, вижте какво става. При нас ни помагат млади хора. Всички чували са пълни благодарение на хората от Кюстендил, от селата. Общината ни помага“, допълни Силвия Евтимова, представител на "Клуб за бъдеще“ – Кюстендил. Инициативите на клуба и н доброволците ще продължат.

Венцеслав ИЛЧЕВ