Младият мъж, който е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на непозната жена в Пловдив, е действал по изключително грозен начин и много брутално. Той не е бил провокиран по никакъв начин и е нанесъл удара на случайна жена, съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

"Имаме запис от инцидента, който е много брутален. Жената минава зад извършителя, без абсолютно по никакъв начин да го провокира, той се обръща и я удря с шут в областта на бедрото толкова силно, че лично за мен остана неясно как тази жена не падна по очи" - разказа Илиев.

По делото са събрани материали, че има и други случаи, в които 24-годишният Иван Ставрев е нападал жени на улицата, както и други дела, свързани с хулигански действия. Той е извършвал престъпления против собствеността, за каквито е бил и осъждан. Отправял е заплахи за убийство. По всички тези сигнали прокуратурата започва да работи. 

"За пореден път ще отправя апел към гражданите, особено към жените. Ако са пострадали от това лице, чиято снимка бе оповестена с прессъобщение на Районна прокуратура - Пловдив, да не се колебаят по най-бързия начин да уведомят органите на реда - полиция, прокуратура, за да започнем да работим по случаите" - призова магистратът.

Получените сигнали, че Ставрев е тероризирал кв. "Капана", ще бъдат приобщени към делото. Прокуратурата поиска на обвиняемия да се наложи постоянна мярка за неотклонение. 

"Все ми е тая дали ще съм в ареста, или на пробация. Аз съм си виновен. Извинявам се на жената" - каза на защитника си самият Иван Ставрев в съдебната зала без да му е дадена думата. Съдията го предупреди, че трябва да говоди единствено, когато му разрешат.