Кални реки се образуваха по пътя между две търновски села, предаде кореспондент на "Фокус“. За проблема сигнализираха потребители на Фейсбук. Вода е заляла шосето между Русаля и Хотница. Данни за пострадали граждани няма, но от снимките, качени в социалната мрежа се вижда, че има залети земеделски земи.

Кметът на Хотница Десислав Йорданов уточни, че при тях няма никакви проблеми, няма залети пътища, нито наводнени къщи и дворове. Дъждът, паднал в селото, е 10 л/кв. м., като количествата не са притеснителни. Въпреки това, заради прогнозите за опасно време, Йорданов лично обикаля региона и следи обстановката. При усложняване на положението, ще се вземат незабавни превантивни мерки.

За днешния ден във Великотърновска област е обявен оранжев код за валежи и бури. Очакваните количества са около 35-55 mm, локално до около 70 mm. Към момента обстановката в старата столица е спокойна. В следобедните часове преваля, но дъждът не беше притеснителен. Местните власти имат готовност за реакция при евентуално усложняване на обстановката. 

Луиза ТРАНЧЕВА