Калин Врачански за пореден път ще зарадва театралната публика в Благоевград, ставайки част от още един от големите спектакли в репертоара на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград. В интервю за Агенция "Фокус“ той разказа, че "Комедия за тенори“ е страхотна пиеса.

"Пиесата я намери Маргарита Мачева, директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ - Благоевград, която ми я даде да я прочета. Бяхме си говорили с нея, че освен всички други хубави представления, които Благоевград има в репертоара си, е необходимо една бляскава комедия, която да е написана добре. Започна се едно търсене на комедии. Преминахме през доста. Оказа се, че някои от тях са поставяни или се играят под други заглавия. Изборът беше много труден, докато тя не попадна на тази пиеса, която е страхотна“, каза още той.

Режисьор на "Комедия за тенори“ е Асен Блатечки, като Калин Врачански заяви, че много пъти е работил с него и сега се е отворила още една чудесна възможност отново да работят заедно.

"Той вече има опит в това да поставя доста успешни представления. Така, че това е още една възможност да работим заедно с него, а и актьорите тук да имат възможността да работят с него, тези, които не са“, добави Врачански.

По отношение на своята роля, той разказа, че неговият персонаж е най – голямата оперна звезда по това време, който вече отива в залеза на кариерата си.

"Естествено, от цялото внимание, което получава в момента, от това, че той преминава в залеза и идват нови след него, той се променя, става раздразнителен и едва ли не всяко едно нещо го кара да излиза извън нормалното си положение, в което се чувства добре. Това е едно от нещата, което се вижда по време на действието. Има още една изненада, която естествено няма да я кажем. Тя минава по време на действието, но тъй като тя е прекалено важна, затова не искам да я кажа. Предполагам, че зрителите ще се изненадат и ще им стане готино, когато го видят. Радваме се, че има такъв голям интерес към това представление, което предстои. Това е най – малкото, което можем да кажем като участници в представлението“, допълни той.