При първия обилен сняг голяма част от селата в община Враца могат да останат без ток, заради непочистени електропроводи. Това каза пред журналисти кметът на община Враца Калин Каменов, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Дружеството "Електрохолд България“, което поддържа електроразпределителната мрежа във Враца и региона, не си е свършило работата, така както обеща. Информацията, която ни беше предоставена от тях, че са почистени трасетата под електропроводите в населените места, не отговаря на истината. В 80% от селата няма прочистване на клони и дървета в обхвата на електропроводите, които предизвикват честите аварии през есенно-зимния сезон“, заяви Каменов и уточни, че на този етап само в две села трасетата са почистени.

"Очакваме адекватна намеса и сериозно отношение от страна на дружеството към абонатите в община Враца. Да изпълнят поетите ангажименти, за да не се налага хората да остават без електричество заради непочистени електропроводи“, коментира още кметът Каменов и заяви, че по отношение на зимната подготовка община Враца има пълна готовност.

Росица ВАЛЕНТИНОВА