Рангел Бизюрев пристига в България и влиза в ареста. Прокурорът трябва да му вземе мярка, а след това съдът трябва да се произнесе също за мярката му на задържане. 

Това е, което се очаква след екстрадицията на дълго очаквания Бизюрев, обвинен за жестокото убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Срещу него са повдигнати обвинения и има образувано досъдебно производство.

Адвокат Антоанета Николова, защитник на майката на Митко, каза за "Фокус", че досъдебното производство трябва да продължи, като по отношение на Рангел Бизюрев бъдат предприети процесуално-следствени действия. След приключването на досъдебното производство би следвало да се внесе обвинителен акт в съда.

"По-интересно е другото наказателно дело срещу близнаците Динкови от Цалапица, което се води по обвинение за лично укривателство. По това дело Бизюрев трябва да бъде разпитан като свидетел", посочи адкокат Николова.

Ако се окаже, че те имат съучастие в убийството, тогава би следвало да бъде прекратено делото в Районен съд и да се работи по досъдебното производство в Окръжна прокуратура. 

Адвокат Николова разбра от нас, че на 20 март Бизюрев ще бъде доведен в България. 

"Надяваме се тогава той да бъде разпитан на 26 март, когато е делото на близнаците в Районен съд", каза тя.

Адвокатът поясни, че делото срещу близнаците започва отначало, тъй като има нов докладчик. Братята отново имат право да поискат съкратено съдебно следствие, но не е задължително съдът да го разреши. До момента то се гледаше по общия ред, след като съдът прекрати съкратеното съдебно следствие. 

"Ние не сме страна по това дело, защото Атанаска има качеството на пострадало лице по делото за убийство. А тук те са лични укриватели, обвинени, че били копали дупка и от това ние не сме пострадали. В случая няма пострадало лице, поясни адвокат Николова.

Попитана как вижда развитието на двете дела във времето тя изрази надежда всеки да си получи заслуженото.

"Но, ако те са били Митко и са участвали в убийството му, е абсурд да бъдат наказани като укриватели. Ние искаме кой в каквото е участвал, да си получи заслуженото. 

Според адвокат Николова, не само майката на Митко, масово хората от Цалапица знаят тези момчета с лошо име като побойници, като участници в сбивания и никой няма грам съмнения, че те имат участие в побоя, но това трябва да бъде доказано.