Работна среща с директори на великотърновски училища проведоха зам.-кметът на старата столица Нейко Генчев и конституционалистът проф. д-р Борис Велчев. От Община Велико Търново уточняват за "Фокус“, че са дискутирани теми за средното и висшето образование в България, както и възможностите пред завършващите ученици да открият желаната от тях посока на развитие и реализация още в училище и да изберат висше учебно заведение в страната.

"Борис Велчев е все по-силно свързан с Велико Търново. Без да звучи пресилено, той е сред съвременните будители и в старопрестолния град, и като цяло в България“, коментира Нейко Генчев. Той припомни, че юристът е сред създателите на Сдружение "Велико Търново – историческа и духовна столица“ и работи активно за юридическия статут и легитимация на това признание. Именно негово бе предложението седалището на Конституционния съд да бъде в старопрестолния град.

По време на срещата проф. Борис Велчев запозна директорите на училищата с възможностите, които дава Висшето училище по застраховане и финанси, чийто ректор е той. Университетът предлага и редица помощни курсове за учениците в гимназиалния курс, а подходът е изцяло индивидуален. ВУЗФ е сред университетите партньори на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов.