Акцентите в предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" днес: 

През изтеклата седмица Пловдив бе домакин на 9-тата годишна среща на туристическия бизнес и местната власт. На нея присъстваха членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти от цялата страна, както и представители на български общини, които развиват културен туризъм. Акцент в деветото издание на форума бе устойчивото развитие на културния туризъм в България, затова и срещата премина под мотото "Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие.

Какъв е растежът на сектора в Пловдив за първите 9 месеца от годината ще разберем от зам.-кмета на Пловдив по "Култура, археология и туризъм" Пламен Панов. 

На срещата в Пловдив дойде и Амелия Гешева, зам.-министър в Министерството на културата, която сподели интересна статистика и планове, свързани с развитието на културния туризъм у нас. Ще има ли България нов бранд и имидж в бъдеще, ще разберем от нея в предаването ни.

За четиринадесета поредна година винопроизводители и любители на виното се срещнаха в Пловдив на "Дефиле на младото вино“. Отрази ли се лошото време на фестивала и каква е равносметката след събитието, ще ни каже Любозар Фратев, председател на УС на Съвет по туризъм Пловдив, който е организатор на фестивала.

Последните минути са за интересни предстоящи събития в Пловдив.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" на 89.9 MHz, по Радио "Фокус", от 14 до 15 часа, всеки вторник. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.