Информационна среща по програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради организират в Горна Оряховица. От Общината в железничарския град уточняват за "Фокус", че събитието ще се случи на 13 януари /петък/ от 17:30 часа в зала 1 на местната администрация.

"Допустими за кандидатстване са жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 година, в които броят самостоятелни обекти е най-малко 4 и принадлежат на повече от един собственик. За сградата, за която ще се кандидатства, трябва да бъде създадено Сдружение на собствениците по реда на Закона за управление на етажната собственост. За да кандидатства Сдружението на собствениците, трябва за сградата да бъде изготвено енергийно и техническо обследване от лицензирана фирма. Общината и Сдружението подписват партньорско споразумение, като Общината има задължение да придвижи документацията на Сдружението до МРРБ", обясняват организаторите на срещата.

На сайта на Община Горна Оряховица също ще бъде създаден сектор, където ще се публикува текуща информация по програмата.