Комисията за защита на потребителите е санкционирала продавач на балон с неясно съдържание. КЗП заедно със СДВР започва проверки по парковете на продавачите на балони, съобщава БГНЕС.

Във връзка с постъпила жалба в Комисията, касаеща продажба на детски балон, пълен с неясно съдържание, закупен в Парк Овча Купел, гр. София, длъжностни лица на Регионална дирекция София при КЗП, извършиха проверка.

В хода й е установен търговецът извършващ продажбата на балоните, на който е съставен акт за извършени нарушения на ЗЗП, както следва: липсва информация за производител и вносител и липсват обявени цени на предлаганите за продажба стоки.

Предвид това, че предлаганите за продажба стоки са предназначени за най-малките и рискови потребители – децата, КЗП организира съвместни проверки със СДВР на търговците, предлагащи за продажба балони в парковете на територията на град София, считано от 23.05.2023 г. до 25.05.2023 г. включително.

Ще бъде осъществен контрол на търговците предлагащи за продажба балони в следните паркове: Парк Борисова градина, Южен парк, Парк Заимов, Парк Възраждане, Северен парк, Западен парк.