Партия "Консервативно обединение на десницата“ /КОД/ учреди днес във Видин своя областна структура, предаде репортер на Фокус. За председател бе избрана Красимира Елисеева, обяви пред журналисти на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин лидерът на КОД Петър Москов. Той представи и двамата заместник-председатели на областната организация на партията във Видин -  Мая Димитрова и  Георги Митков.

Петър Москов обяви, че КОД ще участва в предстоящия местен вот и ще издигне във Видинска област свои кандидати за кметове и за общински съветници в някои общини и населени места. Той очаква, че съхранилата се на места автентична десница, към която принадлежи КОД, ще се включи активно в предстоящия местен вот. Защото, уточни той, "КОД е надеждата и съхранената чистота в съзнанието на хората и в политическото пространство на обединената десница“.

Москов бе категоричен, че партията му ще се представи силно на местните избори във Видинско, защото "във Видин винаги е имало дух“. И всички членове на партията и тези, които ще издигнат за местния вот са хора, които могат честно, открито и ясно да застанат пред избирателите, със своята биография, политическо минало и настояще, и професионална реализация“.