25 болнични легла, 20 метални стойки за инфузия, 5 инвалидни колички, 8 стола за амбулаторно провеждане на химиотерапия познати още като "стол за вземане на кръв" и радиологична камина бяха получени като дарение в КОЦ Русе от Фондация "Стилиян Петров".

Не за първи път фондацията прави дарителски жест към лекари и пациенти на онкодиспансера в Русе. Особено важна е радиологичната камина за обработка на генераторите с изотопи, които се използват за провеждане на костни сцинтиграфии за откриване на костни метастази.

Управителят на онкологичния център д-р Камен Кожухаров благодари на фондацията за щедростта: "Болничното оборудване е от изключително значение както за работата на медиците, така и за лечението на пациентите. Вярваме, че тази помощ ще облекчи трудните моменти в борбата, която ни се налага да водим всеки ден!"

Припомняме, че Фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лева и ги дари на 10 български болници, сред които е и КОЦ Русе. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.