Откриха нов, последно поколение, линеен ускорител за нуждите на Отделението по лъчелечение на "Комплексен онкологичен център“ – Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той се намира в база II на КОЦ – Пловдив, на бул.“Александър Стамболийски“ №2. На официалното откриване присъстваха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметове и общински съветници.

Управителят на КОЦ – Пловдив доц. д-р Тихомир Дерменджиев изтъкна, че КОЦ е важен център за пловдивското здравеопазване и най-успешно развиващото се търговско дружество в града, като само за 2021 година е постигнало печалба от 925000 лева.

КОЦ е второто по големина заведение от този тип в страната и е на първо място, с най-много преминали пациенти - онкоболни от цялата страна. Той е и едно от най-предпочитаните лечебни заведения, с високо ниво на обслужване и най-добрите специалисти в областта на онкологичните заболявания. Това са отдадени на работата си медици, които работят с модерна апаратура.

Целта е да се предлага най-доброто, най-иновативното и най-щадящо лечение на пациентите.

Доц. Дерменджиев благодари на пловдивския кмет и на общинските съветници, както и на екипа си, без които нямаше да е възможно закупуването на този линеен ускорител от последно поколение, за нуждите на пациентите.