Eкипът на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово се срещна с ученици от Професионалната гимназия по икономика "Рачо Стоянов" в град Дряново, като част от националната образователна кампания "Моето първо работно място“ на Конфедерацията на независимите синдикати в България и Синдиката на българските учители към КНСБ, осъществявайки се в партньорство с Министерството на образованието и науката от 2012 година насам, съобщиха от КНСБ.

Областният координатор на КНСБ Росица Йонкова запозна младежите с основните им трудови, социални и осигурителни права и задължения. Те от своя страна имаха възможност да получат експертни отговори на интересуващите ги въпроси свързани с работно време, отпуск, правила за прекратяване на трудов договор и други. Особен интерес проявиха учениците, които вече имат опит на пазара на труда.

През първия етап на кампанията бяха обучени в електронна среда класни ръководители и педагогически специалисти от областта, които да представят темите в часа на класа. През втория етап Регионалният съвет на КНСБ – Габрово провежда обучение в училищата. Кампанията в областта се осъществява със съдействието на Регионалното управление на образованието – Габрово.

Посещенията в училищата продължават и през следващата седмица с втора среща в Професионалната гимназия по икономика "Рачо Стоянов" в град Дряново.