В днешния празничен 14 октомври, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационен ден във връзка с провеждащата се в цялата страна протестна кампания на КНСБ "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!", съобщиха от синдиката. Синдикалистите ще запознаят местната общественост с исканията на акцията чрез протестна информационна шатра в центъра на Габрово, на ул. "Радецка", срещу бившия ГУМ от 12.00 до 16.00 часа.

През последните седмици към протеста на КНСБ се присъединиха работници и служители от четирите общини на региона чрез събития по места и поставяне на конкретни искания. Призиви за по-високи доходи, в отговор на растящата инфлация и намаляващата покупателна способност, запазване на работните места и достойни възнаграждения отправиха от Детска градина "Явор", Детска ясла "Първи юни", Детска ясла "Славейче" и Драматичен театър "Рачо Стоянов" в Габрово.

В Севлиево към протеста се присъединиха от Държавната психиатрична болница и медицинските специалисти от училищата и градините. В Дряново към акцията се включиха от Общинската администрация, Домът за пълнолетни лица с деменция, Детската ясла и Детска градина "Детелина", а в Трявна - от Детската белодробна болница "Царица Йоанна".

Протестната кампания на КНСБ продължава в други предприятия и организации от региона през следващите дни. От КНСБ предупреждават за блокиране на възлови кръстовища и пътни артерии в цялата страна, ако исканията не бъдат чути.