Атрактивният и по-екстравагантен вид паркур Jump & Drive отново ще повдигне духа и емоциите на публиката и самите състезатели по време на състезанието по конен спорт "Купа Бургас 2022“. Jump & Drive е типична дисциплина за бургаското състезание, в която за разлика от обикновените паркури, участва и автомобил. Ездачът ще трябва да премине с него на слалом през няколко вратички, съставени от конуси, а върху тях ще бъдат прикрепени топки. За успешен се счита паркурът, когато автомобилът премине през всички вратички без да бутне топките. След това състезателят ще пробяга разстоянието до коня си, с който трябва да прескочат съответните препятствия.

Любопитно е, че и тази година в Jump & Drive някои от състезателите ще участват с децата си в щафета, като родителят ще управлява автомобила, а децата ще преодоляват препятствията с коня.

Jump & Drive е емоция, която изцяло съответства на духа на "Купа Бургас 2022“. Бургаското състезание, за разлика от други, освен към спорта, е насочено и към атракцията, разнообразието и почивката на хората. Неслучайно турнурът е сред малкото, които привличат разнородна публика, различна от пряко свързаната с този спорт.

Припомняме, че Jump & Drive ще се проведе непосредствено преди паркура, който ще определи носителя на "Купа Бургас 2022“ по време на състезанията на 12-ти и 13-ти август (петък и събота), когато е вторият състезателен уикнед.