Два адреса са били претърсени в рамките на провелата се полицейска операция в Дупница, в рамките на която са задържани двама души за купуване на гласове.Това заяви на брифинг старши комисар Светослав Григоров, директор на ОДМВР – Кюстендил, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил.  Той заяви, че вчера в ОДМВР – Кюстендил е постъпила оперативна информация за две лица от Дупница, които организират предлагането на имотна облага на лица с цел те да осъществят правото си на глас в полза на определена политическа партия на предстоящите избори на 2 октомври.

"Във връзка с получената оперативна информация, незабавно бяха сформирани екипи от служители на Областната дирекция и колеги от Дупница, както беше утвърден и план за полицейска операция. В хора на операцията на бензиностанция на територията на град Дупница бяха установени въпросните две лица. В условията на неотложност бяха извършени обиски на задържаните. Намерени и иззети бяха списъци с имена и данни на жители на Дупница, както и номер на конкретна избирателна секция.

В рамките на операцията бяха извършени и други процесуални действия – претърсвания и изземвания на територията на Дупница в частни имоти. Иззети са сравнителни материали за анализ, както мобилни телефони и други. Разпитани са свидетели по случая, а работата продължава и през днешния ден.

Искам да заявя, че Министерството на вътрешните работи е неполитизирана структура и като такава е равно отдалечена от всяка една партийна структура или формация. В качеството ми на директор на ОДМВР – Кюстендил ще вложим всички необходими усилия за нормалното протичане на изборния процес и ще бъдем безкомпромисни към всяко едно подобно действие“, категоричен бе комисар Григоров.

Венцеслав ИЛЧЕВ