Над 3000 артикула със знаците на защитени търговски марки са иззети при спецакция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, научи Sofia24.bg. От СДВР съобщиха, че в хода на спецакцията служители на отдел "Икономическа полиция“ - СДВР проверили търговски обект за продажба на хранителни стоки на територията на кв. "Левски В“. 

Там те открили 58 литра алкохол без акцизен бандерол, а при предприетите процесуално-следствени действия било установено, че в магазина се съхраняват и продават над 3000 артикула – дрехи, чанти, часовници и парфюми, носещи символите на защитени търговски марки, без съгласието на правопритежателите.

Последвала проверка и на адрес, обитаван от 43-годишен мъж, където униформените попаднали на множество аналогични артикула и кутии с цигари без бандерол. Предприети са действия за установяване на неговата съпричастност към престъпното деяние. Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 172 Б от НК продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.