Изявени музиканти ще гостуват за пролетните концерти на Български камерен оркестър - Добрич до края на април, съобщават от Дирекция "Култура" на общината, предаде репортер на "Фокус". Предизвикалите възторг у публиката в добруджанския град миналия септември Йоанна Русева - цигулка и Гийом Венсан - пиано, пак ще се представят в Добрич, но този път като солисти на добричкия камерен оркестър на 21 март - вторник следващата седмица, от 18:30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова“.

Духов квинтет "Пилекадоне" в състав: Мила Павлова - флейта, Валентин Методиев - обой, Венелин Пиперов - кларинет, Ясен Теодосиев - валдхорна и Евгений Тонев - фагот, ще зарадват публиката в Добрич на 5 април. На 7 април братята Хасан и Ибрахим Игнатови ще свирят в Огледална зала. Клавирният им концерт в Добрич е финал на тяхното национално турне "В името на музиката“, което включваше Сливен, Ямбол, Бургас и Варна.

След като продължи кариерата си в Камерен оркестър  "Дианополис“ в Ямбол, добричлийката Мария Славова ще концертира отново на родна сцена заедно с друг известен музикант – Красимира Султанова – цигулка, на 10 април. Всички концерти в Огледална зала са с начален час 18:30 ч. 

12 април е денят за концерт "Италианска барокова музика" със солисти Боян Дойчев - китара и Ирина Олшанска - цигулка. 

Жулиета НИКОЛОВА