"За Безкористна Служба“ (Service Above Self) и "Бъди вдъхновението“  – на тези девизи е подчинена дейността на Ротари Интернешънъл – глобална мрежа от лидери и професионалисти, част от която е и Ротари клуб Поморие. Именно в служба на обществото, местните ротарианци реализираха стойностния проект "Подкрепа за младите таланти в Община Поморие“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Проектът бе насочен към децата от общината и целта му бе да подпомогне развитието на изявени таланти в три области – наука, изкуство и професионално развитие. Освен финансовите средства, събрани от членовете на клуба, значителен принос за реализирането на проекта имат картините, дарени от поморийските художници Карамфила Добрева и Милчо Талев, както и фотосите на Георги Димитров, продадени на търг по време на специално организирана благотворителна вечер на християнските добродетели.

В навечерието на годишнината от учредяването на Ротари, президентът на клуба Георги Тръпков обяви имената на отличените деца и младежи на тържествена церемония. Наградният фонд от 5 000 лв бе разпределен между четвъртокласника Матей Миронов от СУ "Иван Вазов“, дванадесетокласника Руси Тодоров от ПГТ "Алеко Константинов“ и Детски фолклорен танцов ансамбъл "Раковина“ към ЦПЛР Общински детски комплекс – Поморие.