Служители на жандармерията и РУ Стамболийски извършват проверки за констатиране на изборни нарушения, както и нарушения от друго естество. Това съобщи пред журналисти комисар Костадин Костов, началник отдел "Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Досега не са констатирани изборни нарушения, няма и подадени сигнали. Проверяват се магазини, автокъщи, складове за дървен материал, заложни къщи.

Установен е само случай на незаконно притежание на акцизни стоки - 2200 къса цигари без бандерол. Съставени са и 10 акта по Закона за движение по пътищата, както и 30 фиша.

Проверките са регулярни и се извършват в цялата страна по график. Те ще продължат през целия ден, с оглед превенция на изборни нарушения.

Паралелно с тези проверки върви и операция на Икономическа полици, Митници, ОДБХ и НАП за констатиране и на други нарушения.

В Пловдивска област акциите се извършват в Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина и Триводици, Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.