В момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието. Това каза за Агенция "Фокус" говорителят на МВР Перник Венцислав Алексов във връзка с инцидента, при който автовоз падна от моста край пътен възел "Даскалово".

"След като бъде извършен повторния оглед, камионът ще бъде изместен от там, като частта от горната страна на моста ще бъде отстранена, а долната част на камиона, която е паднала долу, ще бъде изтеглена по черни пътища", уточни Алексов.

От думите на говорителя стана ясно, че към този момент не може да бъде посочена причината за тежкия пътен инцидент, в който загина шофьорът на автовоза.

"Към този момент все още се работи, след като бъде направена аутопсия на загиналия шофьор, ще може да се каже каква е причината за неговата смърт. Причината за самия инцидент ще бъде установена в рамките на разследването, когато бъдат назначени съответната авто-техническа експертиза и най-вероятно други експертизи, чак тогава ще може да се говори за някаква причина", каза говорителят на МВР Перник.

Нели СТАВРЕВА