Адвокат Ина Лулчева се присъедини към защитата на Йордан Таков, обвинен за двойно убийство, предаде репортер на Агенция ,,Фокус". Таков, който извърши двойното убийство на баща и син Ботеви в "Кършияка" в Пловдив, обжалва наложената му присъда от пловдивския Окръжен съд.  Присъдата се обжалва и от близките на убитите Васил и Христо Ботеви които също са недоволни от присъдата и искат най-суровото наказание за него - доживотен затвор.

Йордан Таков беше признат за виновен в края на февруари и получи 20 години затвор при първоначален строг режим. Той трябва да заплати и над половин милион лева обезщетение на близките на загиналите.

Йордан Таков е родственик на убитите Васил Ботев Христо Ботев, като е имал и общ бизнес с тях. Занимавали са се с вендинг автомати. След бизнес спречкване на 26 ноември 2019 година Таков застреля със законно притежаван пистолет "Макаров" съдружника си Христо и баща му Васил. Той призна това, но заяви, че е действал при самоотбрана.

Според прокуратурата убийството е умишлено. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти - от нараняване в областта на врата. Заключението от изготвената балистична експертиза на вещите лица е, че не се касае за безразборна стрелба в хаос, както Таков твърди.

Досега защитник на Йордан Таков беше само адвокат Йордан Давчев. Днес той вече има двама защитници. Към Давчев се присъедини и адвокат Ина Лулчева.

Тя направи доказателствени искания и всички, без едно /това за повторна съдебно психиатрична психологична експертиза на Таков/, бяха допуснати от съда. Лулчева поиска да се изискат от ОД на МВР на магнитен носител всички снимки от първия и втория оглед на местопроизшествието и да се назначи съдебна видеотехническа експертиза на тези снимки, за да се определят отстояния от двата трупа до коридорите и вратата.

Съдът каза, че като дойдат фотосите тогава ще преценят дали ще се прави тази експертиза. Допуснаха допълнителна балистична експертиза с участието на вещо лице физик. Единственият свидетел и очевидец по случая отново ще бъде разпитан, както поиска защитата на Таков.

Съдът даде 7-дневен срок на страните да представят исканията си към експертите в писмен вид, ако пожелаят и отложи делото.