Известният актьор Христо Мутафчиев усилено репетира в "Дъхът на дявола" ("Бурунданга") на сцената на Драматичен театър- Ловеч. Режисьор е Боил Банов, министър на културата (2017 -2021), който отново се върна към основната си професия, съобщиха от Драматичния театър в Ловеч.

Двамата гостуват в Ловеч по покана на директора на театъра Биляна Петрова. Христо Мутафчиев ще се превъплъти в ролята на чичо Жауме, станал жертва на отвличане от нелегалната организация ЕТА. В станалите роли ще видим Боряна Бабанова, Деян Жеков, Богомила Николова и Петко Венелинов.

"Дъхът на дявола" е романтична комедия от Жорди Галсеран ("Испанска афера"), която остроумно разказва приключенията на две момчета и две момичета. Сюжетът е изтъкан от интересни ситуации и неочаквани обрати. Сценографията е на Кирил Наумов, преводът е на Нева Мичева. Премиерата на "Дъхът на дявола" се очаква на 5 юни 2024 г.

Режисьорът Боил Банов идва в Ловеч след успешната премиера на "Кралица на красотата" в бургаския театър, спектакъл по Мартин Макдона.

Припомняме, че Христо Мутафчиев е играл в Ловеч в постановката "На хубавия син Дунав" през 2005 г.