На 6 юни - вторник, от 18:30 ч. е концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян и солист проф. Красимир Тасков, съобщават от общината. Успешното сътрудничество с добричкия камерен оркестър и високия професионализъм на оркестрантите провокира отново именития пианист, композитор и педагог проф. Красимир Тасков да солира във Фантазия ре минор на Моцарт и във Вагнеровата Зигфрид идилия. В програмата са включени още Йохан Себастиан Бах - Ричерката - фуга на 6 гласа, Арнолд Шьонберг - Ноктюрно за струнен оркестър и Густав Малер - Адажието из симфония № 5.

Проф. Тасков е един от най-изявените български музиканти, роден е през 1955 г., възпитаник на Държавната музикална академия със специалностите "Композиция" при проф. Пенчо Стоянов и "Пиано" при проф. Джулия и Константин Ганеви. Посещавал е курсовете по композиция на проф. Тон де Леув, проф. Тео Льовенди в Холандия и на проф. Анатол Виеру, Румъния. Носител е на награди от национални и международни конкурси по пиано. 

През 1984 г. неговият клавирен цикъл "Архаични картини" е сред препоръчаните творби на Международната трибуна на композитора на ЮНЕСКО в Париж. Красимир Тасков е носител на награди от  композиционния конкурс в Токио за "Фантазия" (1991), Триптих за две пиана (1995 ), "Взаимност" (1999 ) и "Дитирамби" (2002 ), Първа награда от конкурса "Рапсодия в 7/8" за Концерт за кларинет и оркестър (2002 ). Музиката му е изпълнявана в Германия, Япония, Франция, Италия, Русия и др. През 2003 г. "Преображение" II за две пиана е номинирана и изпълнена творба на World Music Day – Словения. 

Негови произведения са издавани в България, Франция, Русия и др. Автор е на редица симфонични, камерни, вокални и хорови творби, които са изпълнявани често както у нас, така и на престижни музикални фестивали в Япония, Русия, Словения, Италия, Франция, Холандия, Англия, САЩ, Украйна и др. Като изпълнител и автор има редица издадени творби, както и осъществени  многобройни студийни и CD записи. Солист е на наши симфонични оркестри, както и активно концертиращ камерен изпълнител.

Носител е на "Кристална лира“ в раздел камерна музика за 2013 година от СБМТД. Член на жури на национални и международни конкурси за пианисти. Води майсторски курсове по програма "Еразмус“ в европейски висши музикални академии. В края на миналата година с концерт в Добрич проф. Красимир Тасков отбеляза 50 години творческа дейност, скоро след това завърши най-новия си студиен запис със Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин.

В знак на уважение и обич към добричката публика и добруджанския град, проф. Тасков композира музиката на "Химн на будителите“ по текст на Светлана Попова. Произведението е специално написано и подарено на хор "Добруджански звуци“.