Изпълнения на евъргрийни и класически арии ще прозвучат на сцена "Нимфеум“ в Държавния културен институт-Културен център (ДКИ-КЦ) "Двореца“ в Балчик на 23 август със специалното участие на тенора Георги Петров, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Певецът е познат на публиката у нас като един от Тримата тенори на България. Не за първи път е гост на лятната културна програма на Архитектурно-парковия комплекс "Двореца“ край морето. Концертът е организиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“.

"Музиката е удивително средство, което може да съедини хората, да разруши всички бариери, да изрази богатството на човешкия дух, да допринесе за един по-добър свят, което стига до нивото на сърцето на всеки човек, независимо дали той е малък или голям по възраст. А теноровият глас е нещо, което не всеки има и може, необятен с безкраен талант, взрив от енергия и великолепна емоция! Теноровият глас достига до душата и сърцето на човек, възражда патриотичния дух и ни кара да се чувстваме горди от факта, че България продължава да е част от света на операта! Георги Петров – тенора от Тримата Български Тенори, съчетава красотата на оперния глас с различни музикални жанрове, представя уникални изпълнения в уникален стил, предизвиква магия, истинска емоция и наслада. Покорява, вдъхновява, а обичаните световни хитове звучат по уникален начин!

Георги Петров притежава уникален мощен глас, плътен и вълнуващ тембър, природна и музикална интуитивност. Завладява със силна харизма, неповторимо излъчване и витална енергия, която предава непосредствено на публиката. Тенорът Георги Петров завършва оперно пеене, музикален театър и редица майсторски класове на именити български и международни преподаватели. Лауреат на международни конкурси. Той има опит на световни и български сцени в редица самостоятелни концерти и оперни проекти в Австрия, Германия, Холандия, Франция, Швейцария, Италия, Обединените Арабски Емирства и др. Участва у нас и в чужбина в значими обществени събития, престижни концерти, официални празници, празници на града, фирмени партита, елитни и частни тържества. Ще чуете уникални изпълнения в уникален стил, италиански канцонети, евъргрийни, класически арии, популярни български песни и много други шедьоври в различни стилове“, посочват организаторите.



"Музикална вечер в "Двореца“ започва в 20:00 ч.



Жулиета НИКОЛОВА