Изправят пред съда шофьорът на автобуса, който уби четирима души при катастрофа в района на село Куцина, предаде кореспондент на "Фокус“. Първото заседание ще се гледа днес, от 10:00 часа, съобщават от Окръжен съд – Велико Търново. От там уточняват и, че делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Подсъдимият Дженгиз Д., гражданин на Република Турция, е обвинен в това, че на 6 август, около 01:30 часа, на първокласен път I-5 (Русе-Маказа), в района на землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, при управление автобус Мерцедес, регистриран в Република Румъния, нарушил правилата за движение. Доказателствата сочат, че той е карал със130 км/ч, при разрешени му 80 км/ч и е причинил смърт и телесни повреди на повече от едно лице. При инцидента загинаха трима румънски граждани и един турски гражданин. Освен това със средни телесни повреди бяха четирима румънски граждани и един турски гражданин, пътували в автобуса.

"Фокус“ припомня, че след инцидента пътят остана затворен повече от половин денонощие. Досъдебно производство бе образувано от Великотърновската окръжна прокуратура, а разследването се пое от Националната следствена служба. Петимата ранени румънски граждани бяха откарани с хеликоптери до болниците в Букурещ, във великотърновската болница останаха двама ранени турски граждани от катастрофата.