Нови сериозни промени са станали в структурата на МВР - Пловдив, разбра "Фокус" от достоверни източници.

Заместник-директорът комисар Димитър Събчев е преназначен на друго място с нова длъжност в София със заповед от 30 октомври, понеделник. Причините за рокадата на неясни. 

Припомняме, че със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 20 септември той бе назначен и представен от директора старши комисар Георги Чергов

Димитър Събчев е роден през 1975 година в Пловдив. Притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски". Кариерата му в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, когато завършва факултет “Полиция" в Академията на МВР и е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция" на Шесто РУ в Пловдив.

В периода 2001 – 2004 г. заема същата позиция последователно в Първо РУ – Бургас и в Трето РУ – Пловдив, където през 2010 година става началник на група в сектор “Криминална полиция". От 2015 година ръководи Шесто РУ – Пловдив. През юли 2017 г. е назначен като заместник-директор на областната дирекция, а след освобождаване на този пост четири години по-късно, той поема ръководството на РУ-Раковски.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно.