"Това е световният шампион по самбо Иван Хърков! Малцина обаче знаят, че Иван е наш колега, полицейски служител!", написа във "Фейсбук" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов, а над хиляда души бяха очаровани от новината. 

"Иван Хърков е на 26 години и от 7 години е полицай "Охрана на обществения ред" в група "Охранителна полиция" при Районно управление Панагюрище. Тренира бойни спортове и самбо от 6 годишен в гр.Панагюрище. Активно се състезава на различни национални и европейски турнири, като многократно е печелил медали от престижни състезания. Но най-големият му успех до момента е отпреди няколко дни, когато печели златен медал в категория до 79 килограма на Световното първенство по самбо в Ереван /Армения/. Ръководството на ОДМВР-Пазарджик и на районното управление в Панагюрище го поздравяват за упоритостта и себераздаването в името на спорта и за завоюваните престижни победи за България", написа колегата му Стоянов в поста, споделен над 100 пъти само за броени часове. 

Както "Фокус" вече ви съобщи, 9 години по-късно България отново има световен шампион по самбо, след като Хърков спечели златото в кат. до 79 кг на първенството в Ереван.