Миенето повреди важна улица във Варна. Снощи камион е минал, за да мие за 24 май и вижте какво е причинил, сигнализираха читатели на Varna24.bg, които изпратиха и снимки.

Повредената улица е "Михаил Колони“. Хлътнали са павенца пред училище "Св. Климент Охридски“. На площада със сухия фонтан и рибаря с рибката, до бившия ресторант "България“, положението е трагично.

Преди 4 месеца първи Varna24.bg сигнализира за проблема (вижте ТУК). Така и не бяха взети мерки. Сега той се задълбочи.

Живеещите в района разказват, че още по време на направата на пешеходната отсечка, е било ясно, че тя е некачествена. Липсваше правилната технологията по полагането на чакъла и на пясъка под паветата. Друг е въпроса, дали не са спестени и част от инертните материали и за това сега улицата се чупи, коментират хората и обясняват, че тя не може да издържи тежките камиони с вода и трябва да се подходи по друг начин.

Варненци настояват за спешни мерки, поне по обграждането на счупените места, тъй като това е пешеходна зона, а с оглед на предстоящия празник и почивни дни, по нея ще има много хора и вероятността някои да се спъне, да падне и да си навехне, я ръка или крак, е много голяма.