Служители на полицейското управление в Свищов разследват измама. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за Агенция "Фокус“, че сигнал за случая е получен на 9 септември. По данни на тъжителя няколко дни по-рано група от няколко мъже се договорили с него да извършат ремонт на покрива на жилището му срещу сумата от около 5500 лв. След като получили парите, мъжете си тръгнали и оставили работата недовършена.

В хода на проведена вчера специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на РУ – Свищов е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 45-годишен мъж от Русе. Работата по образуваната преписка продължава.         

При акцията са проверени 86 автомобила, 104 граждани, седем адреса и два търговски обекта. Съставени са 1 акт по Закона за българските лични документи, два акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 29 глоби по фиш. Заснети са 37 видеоклипа за скорост. Образувано е едно бързо производство. Разкрито е едно престъпление. Образувани са четири преписки.

Операцията е реализирана с участието на служители от РУ – Свищов, сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново и ТП ДГС – Свищов.