Опит за измама с имоти и голяма сума пари осуетиха полицаи от Районното управление във Велико Търново. От полицията в старата столица уточняват, че сигнал за случая е получен през миналата седмица. На 8 юни служители на ОД на МВР - Варна са сигнализирали за вероятно отвлечено лице. След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия още вечерта в хотел във Велико Търново е установено издирваното лице. 78-годишният мъж от село Кранево е във видимо неадекватно състояние и с признаци на деменция. Настаненият в стаята с него 57-годишен варненец е също в неадекватно състояние в следствие на употребено голямо количество алкохол. В помещението са намерени няколко нотариални акта на имоти, собственост на 78-годишния мъж. 

Установено е, че на предишния ден 57-годишният варненец и мъж на 49 години от Габрово са докарали потърпевшия под предлог, че ще бъде нает на работа. Габровецът заплатил престоя в хотела, а пострадалият изтеглил от клон на банка във Велико Търново над 10 000 лева. Парите били предадени лично от жертвата на четвърто лице – мъж от Габрово на 42 години, в подземен паркинг до кооперативния пазар. 

В Районното във Велило Търново е заведена преписка.

Двамата габровци са осъждани за извършени измами в големи размери. Сумата е възстановена. Парите са върнати на потърпевшия. Материалите са подготвени за доклад на Районната прокуратура в старата столица.