Изложение на местни продукти организират в Добрич следващата седмица на 27 и 28 март, съобщават от общината. Организатор е Министерство на земеделието. Събитието е второ по рода си. На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи в област Добрич, финансирани по подхода "Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Ще има дегустации на местни храни, дискусии и директни срещи с производителите.

Традиционното изложение ще популяризира местните производители и ще предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони, да представят своята продукция пред широката общественост. Възможността за директен контакт с производителите ще даде на посетителите полезна информация относно предлаганите продукти, техните характеристики и качества.

Предвиден е и дискусионен форум на тема: "Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР“, по време на който ще бъдат обсъдени възможностите за популяризиране на местните храни. Форумът е с участие на ръководителя на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев, представители на местните инициативни групи и други заинтересовани лица.