19 картини - акварел и масло, специално нарисувани за  самостоятелната изложба на Надя Енчева в Арт Галерия 12 на Областна администрация – Варна, бяха представени снощи. Надя е кармично свързана с изкуството, не само защото е дъщеря на художничката и галерист Красимира Генова, а защото самата тя е музикант. Нежният и лиричен обой, с който е свързано образованието и професионалният й път, бе музикалната илюстрация на творбите, с които Надежда гостува в Областна администрация.

Като най-съкровена изповед и молитва са нежните й акварели и маслата. Сюжетите са повлияни от годините, в които Надя не само учи в Париж, но му обещава своята незабрава. Любовта, нежността, тайните, приятелството, скритите съкровища или онези неповторими стъпки на смелост, с които откриваме нови светове - това са част от сюжетите, които ще видите в платната на Надя.

Надежда Енчева завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София през 2005. Продължава образованието си във Франция, където завършва Консерваторията Сержи - Понтоаз със специалност обой.

През 2010 е назначена като обоист в оркестъра на Държавна Опера Варна. От 2016 до 2023 е преподавател по обой в НУИ "Добри Христов" Варна. Самостоятелни изложби: 2012 -  "Посоки Париж" в Държавен Куклен Театър-Варна, 2012 - "Под небето на Париж" в Алианс Франсез  - Варна, 2016 - "Да нарисуваш птица" , Галерия "Академика“ в ИУ Варна, 2024 "Надежда ", АРТ Галерия 12 в Областна администрация – Варна.