На 30 ноември т.г. от 14.00 часа във фоайето на 2-рия етаж на Културния дом на НХК ще се открие изложбата "От жълъд до вековно дърво", съобщиха от Регионалния исторически музей (РИМ) в Бургас.

Тази интерактивната изложба е създадена от специалистите на Природонаучният музей на РИМ – Бургас с идеята да се представят красотата и особеностите на горите на Странджа, както и да се наблегне на необходимостта от тяхното опазване.

Изложбата включва четири информационни табла с много снимки и едно интерактивно дърво. В деня на откриването на изложбата ще бъдат подредени и детски рисунки от конкурса "Горите на Странджа", който беше обявен в Световния ден за защита на животните – 4 октомври. В конкурса се включиха над 100 деца от различни бургаски училища. Всички участници ще получат грамоти и награди, а специално жури определи най-добрите рисунки.

Всички желаещи ще имат възможност да видят рисунките до 8 декември 2022 г. Създаването на изложбата и конкурса за детска рисунка са част от дейностите, които РИМ - Бургас изпълнява по проект, финансиран от Национален фонд "Култура“ по "Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти".