"ХА-ХА ница" е една игра. Така Недялко Делчев описва любопитното име на изложбата си в интервю за "Фокус".

Режисьор, преподавател, драматург и актьор, но не на последно място и художник и скулптор, Недялко твори неуморно повече от три десетилетия.

В изложбата си "ХА-ХА ница" той е събрал над 40 творби, създавани от COVID времената насам.

"ХА-ХА ница" е една игра. В крайна сметка и изложбата е една игра и в нея аз съм се опитал да покажа неща, които съм правил в последните 3 години, в следковидното време, когато всички изведнъж се оказа, че трябва да се вгледаме по особен начин в себе си и да видим къде всъщност сме в момента", сподели Делчев.

Откриването на изложбата е тази вечер, съвпадайки с Нощта на музеите в Русе. Мястото е галерия "Блок 14" на ул. "Борисова" 47, а началото е точно в 19:33 - час с лично значение за твореца.

В "ХА-ХА ница" той е използвал типичните за стила си смесени техники. "Доста разнообразни като средства неща - те са от традиционните темпера, масло и акрил до някои по-приложни техники с лепена хартия и т.н.", разкрива художникът.

Недялко не изневерява на театралната си същност, започвайки проект с ДТ "Сава Огнянов". Вчера бе първата му репетиция на пиесата "Опит за летене" по Йордан Радичков с русенската трупа.

"Старая се когато правя нещо конкретно, да се съсредоточа, както сега започвам постановка в Русенския театър на "Опит за летене". Следващите два месеца и половина аз ще посветя изключително на това да се концентрирам и все пак да си свърша професионално работата в театъра с колегите, които аз много, много обичам, с които вече съм работил и с които изпитвам творческо предизвикателство и любопитство да продължа да си сътруднича", сподели Делчев.

Относно съчетаването на множество творчески дейности в една личност, Недялко коментира:

"Сигурно сме цяла групичка, да. Сигурно човек има много лица и изпитва любопитство към различни свои битности. Едното е да пишеш, другото - да рисуваш, третото - да поставяш, четвъртото - да играеш, петото - сигурно да пътешестваш, и т.н. Във всяко едно нещо има допълнение от предишното и така човек се развива", заключи той.

Евгения ТРИФОНОВА