Изложба под мотото "60 години в полет", събираща цялата история на Средно училище "Максим Горки“ в Стара Загора, представиха в градската Алея ученици и учители, предаде репортер на "Фокус". В нея са показани 30 табла със снимков и документален материал. Включени са действия от многообразния училищен живот, значими успехи, истории, които са част от училищния музей. Спомени от личните архиви на преподаватели и възпитаници са събирани, за да бъдат показани в сърцето на Стара Загора.

"Честита Баба Марта и честит празник на СУ "Максим Горки“. Пожелавам ви здраве и вдъхновение. Следя работата ви с възхищение и поздравявам всички ви, които обединени разкривате този полет във времето. 60 години са много, но и малко, защото съм убедена, че ви предстоят още много успехи и годишнини, които да празнувате все така запомнящо се“, поздрави ръководство и ученици зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Гости на откриването на изложбата бяха още Станимира Димитрова, началник на  отдел "Образование“, Диана Атанасова, началник на отдел "Култура“, Валентина Бонева, председател на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общински съвет, Цветана Иванова от Регионална библиотека "Захарий Княжески“.

На 2-ри март в двора на училището ще се проведе 7-то издание на инициативата "Да съхраним българското", а на 28 март, на рождения ден на своя патрон, отново в двора ще бъде открит бюст-паметник на Максим Горки. Тогава подготвят и Ден на спортните предизвикателства.

Рени АТАНАСОВА