Изложба на уникални класически автомобили се простира пред Националната галерия в сърцето на столицата, предава репортер на "Фокус"

Най-големият клуб за класически автомобили в Белгия, известен като "Touramical“, прави своето автоизложение. Общо 275 коли тръгват от белгийския град Антверпен, като возилата ще бъдат доставени на групи на техните собственици на летището в София. Изложбата започна на 10-ти май и може да бъде видяна последно утре в 16 часа.

Това не е първото посещение на българската столица за ентусиастите от Touramical. През 2012 година белгийският клуб направи маршрут Антверпен-Дубровник-София като премина през девет държави.

Популярността му бързо набира скорост и днес над 500 собственици на автомобилни класики се включват в престижната обиколка. Маршрутът се променя всяка година.

19-то издание на Touramical е с маршрут България, Косово, Северна Македония, Албания, Черна гора и Хърватска. Пътуването няма състезателен характер, а цели наслада за сетивата и приятни изживявания.