Изложбата "Сурвакници“ подреждат в музей "Сарафкина къща“ във Велико Търново днес. Проявата е част от коледния културен календар на Общината, предаде кореспондент на "Фокус“. Традиционните украшения са изработени от децата  от Центъра за подкрепа и личностно развитие при Общински детски комплекс – Велико Търново и служители от отдел "Етнография“ в Регионалния исторически музей в старата столица. Куратор е д-р Миглена Петкова. Експозицията ще остане в Сарафкината къща до края на годината.

Също днес читалищни дейци и членове на клуб "Приятели на книгата“ ще четат коледни приказки заедно с деца от Основно училище "Христо Ботев“ в старата столица. Проявата ще премине под надслов "Коледа идва“.

В Килифарево пък откриват Коледна работилница за рисунки, картички, украса, сурвакници и сувенири. Тя ще се намира в Младежкия дом в града и ще остане отворена до празниците.

От Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков“ уточняват, че заради огромния интерес към конкурса им за криминален разказа и получените над 160 творби, отменят обявяването на победителите, което беше насрочено за днес. Раздаването на наградите ще се случи на 16 януари 2023-а, като отличените ще бъдат осведомени малко по-рано.

Луиза ТРАНЧЕВА