Изложба на открито представя всички проекти, допуснати за участие в архитектурния конкурс за цялостна концепция и идеен проект за нов център на Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Информационните пана с допуснатите до международния конкурс 22 проектни предложения са поставени в зоната на Високото тяло в центъра на града. 

Гражданите имат възможност да се запознаят с тях и онлайн, на сайта на конкурса "За мравките и хората" - тук. Конкурсът е за цялостна концепция за развитие, благоустройство и дизайн на централна градска част на Добрич и за разработване на идеен проект за бул. "25 септември", площад "Възраждане" и площад "Свобода". Като опорни точки на предлаганите концепции са благоустройство, дизайн, оптимизиране, преосмисляне, природосъобразни и енергийно ефективни решения, интеграция и достъпна среда.

В конкурса участваха проектни предложения от Иран, Грузия, Обединеното кралство, Германия, Полша, Турция, Словения, Мексико, Бангладеш, Сърбия, Египет и разбира се най-много от България.

Жулиета НИКОЛОВА