Изложба на картини живопис и графика на художничката Димитрина Дойчинова се организира в Пловдив. 

Събитието ще се състои на 1 юни 2024 (събота) от 17:30 часа в Културен център "Радио Пловдив", намиращ се на ул."Найден Геров" 8 с вход свободен. Творчеството й ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първия й учител.

За първи път ще прозвучи музиката създадена специално за това събитие, изпълнена от осем професионалисти, Колегиум "ОСАННА". Художничката Димитрина Дойчинова е вдъхновила известния композитор, носител на награди Георги Попов, да напише музика по нейните картини. 

Димитрина Дойчинова е родена в Сливен. Завършила е Гимназията за изящни изкуства в София и Академията за изящни изкуства- София специалност графика, магистърска степен, следдипломна квалификация в ВТУ Велико Търново и Тракийски университет, Стара Загора.

Димитрина Дойчинова активно участва в културния живот на страната и в редица международни, национални изложби и в експерименталните презентации на Kлуб на вечно-младите художници в София. Нейни творби притежават галерии и частни колекции в България, Германия, Белгия, Англия, Франция, Норвегия Холандия, САЩ и Куба. В творческата си биография има 34 самостоятелни изложби в много градове на България, Франция, Германия.

Тя е член на Съюза на българските художници и AIAP UNESKO. Член е на Дружеството на художниците-Сливен и от 2017 г. е част от ръководството и активно организира културните изяви.

Награждавана е с приз "Св. св Кирил и Методий" за учител с принос към изкуството. Номинирана за наградата "Добри Чинтулов" Сливен и е член на Дружеството на Пловдивските художници.