Започна изграждането на трети пешеходен прелез в град Генерал Тошево, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Необходимостта от това ново съоръжение е продиктувана от факта, че добруджанският град е разделен на две от жп-линия, което създава риск за здравето и живота на местните жителите при пресичането й. 

Началният етап на строителните дейности е завършен, съобщават от общината.  В началото им първият перон е развален, а недействащите и неизползваеми траверси и релси в обхвата на трасето са демонтирани. Впоследствие е подравнена настилката и е положена трошенокаменна. След това е положен и 5-сантиметров слой асфалт. Предстоят оформяне на прелеза в двата му края, полагане на бордюри и поставяне на специална прелезна ограда.

Въпреки че не е завършен, прелезът вече се използва от гражданите – най-вече от майки с колички, които водят децата си до Детска ясла "Радост“. Велосипедисти също преминават през него без да се налага да слизат от колелото и да го пренасят през релсите, както е била досегашната практика. Апелът към всички е да бъдат бдителни и внимателни при пресичане на прелеза.

Другите два прелеза се намират в края на града, на околовръстния път, и по ул. "Опълченска“ в посока квартал "Пастир".

Жулиета НИКОЛОВА