Нови физкултурни салони ще бъдат изградени в Спортно училище "Олимпиец" и Професионалната гимназия по икономика, а село Драгичево ще се сдобие с нова детска градина, след като Община Перник спечели проекти по програми на Министерство на образованието и науката, научи "Фокус".

В X ОУ "Алеко Константинов" пък ще бъдат изградени три отделни спортни площадки на открито, за баскетбол, волейбол и хандбал, които ще позволят по-голям брой ученици да спортуват едновременно.

Предвидено е физкултурните салони да бъдат пригодени за различни видове спорт - футбол, волейбол, баскетбол и други. Новите съоръжения ще разполагат със съблекални и санитарни възли.

Новата детска градина в най-голямото село на територията на общината ще разполага с помещения за четири групи за деца от 3 до 6 годишна възраст и една яслена. Към момента всички деца, посещаващи детското заведение използват помещения в сградата на училището.

Преди дни бе обявено, че физкултурни салони ще бъдат изградени в СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон“ и XII ОУ "Васил Левски“.

Напълно обновено е спортното съоръжение в VII ОУ “Г.С. Раковски“, а ПМГ "Христо Смирненски“ и ОУ "Св. Иван Рилски“ вече използват своя нов учебен корпус със закрит плувен басейн.

Амбицията на екипа на кмета на община Перник Станислав Владимиров е до края на мандата всички училища на територията на общината да разполагат с модерна спортна база.