През последните 2 години Община Бургас поетапно изпълни първи и втори етап на обещания на жителите на "Меден рудник“ проект за благоустрояване на територията, където преди имаше блато. Там бе създаден малък парк с хубави алеи, засадени млади фиданки, кътове за детски игри и спорт, нова и удобна паркова мебел, осветление.

После в непосредствена близост бяха изградени открити игрища за тенис, футбол, хандбал/баскетбол, фитнес на открито. Текат последни дребни довършителни работи и много скоро те ще отворят врати за жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс.

Междувременно Община Бургас бе одобрена за финансово подпомагане по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 година. Така тя ще привлече външни средства за осъществяването на трети етап от своя голям проект в "Меден рудник“, а именно за изграждането на нова спортна зала с алеи и зелени площи към нея. В съответствие с обявените условия на Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 година, е необходимо Община Бургас да осигури самоучастие в размер на 50 % от общата стойност на проекта. Стойността на спортната зала се изчислява на около 2 милиона лева. Един милион лева ще осигури Община Бургас, с подкрепящото решение на местния парламент, гласувано днес.

Бъдещата нова малка зала ще бъде пригодена за колкото може повече видове физическа активност. Така тя ще подкрепи развитието както на професионалните, така и на аматьорските спортни клубове в Бургас.