Община Твърдица обяви, че е изготвен окончателен проект на Общ устройствен план на община Твърдица.

Съобразно изискванията на нормативната уредба в Община Твърдица е открита процедура по изготвяне на Общ устройствен план (ОУП) на община Твърдица.

 

Общият устройствен план на община Твърдица е управленски инструмент на местната власт в сферата на устройствената политика, насочена към създаване на пространствени и функционално-управленски условия за развитие и комплексно устройствено планиране на различните видове територии при отчитане на съществуващите природни и антропогенни характеристики и специфични социално-икономически условия.

С ОУП се детайлизират териториалните насоки на развитие, заложени в пространствените документи от по-високо йерархично ниво – Националната концепция за пространствено развитие (НКПР). По този начин на нормативно ниво, ОУП се явява основна връзка между Закона за регионално развитие (ЗРР) и Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Общия устройствен план е стратегически документ, който може да се променя по специално определен ред в правилата и нормативите към плана, с решение на ОбС – Твърдица.